Over Mij

Vanaf mijn jonge jeugd was ik altijd al met lapjes en naald en draad in de weer. Naaien leerde ik van mijn moeder op een oude trap-naaimachine. Ook tekenen en knutselen deed ik heel graag. Met mijn vader knutselde ik van plankjes, spijkertjes, touw en lapjes, zeilbootjes in elkaar, die dan ook echt konden varen.

Het is dan ook niet vreemd dat ik een creatieve opleiding heb gedaan, waar tekenen en handenarbeid hoofdvakken waren. Het naaien ben ik altijd naast de studie en werk blijven doen.

Met quilten ben ik begonnen toen ik net getrouwd was. Helaas is dat op de achtergrond geraakt toen er kinderen kwamen. In die tijd heb ik wel heel veel kleding genaaid, zowel voor de kinderen als voor mij zelf en anderen.

Het quilten heb ik weer opgepakt toen ik wat meer tijd had voor mezelf.De kledingkast was vol en de kinderen de deur uit. Ik heb een aantal cursussen gevolgd en kon toen aan de slag.

Met schilderen ben ik eind 2013 begonnen bij de Teken- en Schildergroep Roden. Daar heb ik les van Jan Houwing. Nog steeds ben ik zoekende naar een techniek die mij het meeste ligt, vandaar dat ik zoveel verschillende werkstukken maak in verschillende technieken.

Handwerken, borduren, spinnen, weven, breien, haken, dat alles doe ik ook met veel plezier.